Navigáció

Hírek a 2002. évben


2002. december 10.

A Windows telefónia adat-modem kezeléséhez készült TapiApp (v1.1) demó program nyilvánosan letölthető.

2002. december 9.

Letölthető az SrTapi (v1.1) frissítése. A Windows telefónia adat-modem eszközét kezelő TTapiLineDevice objektum most már képes bejövő hívásokat is fogadni. Az új OnCallOffering esemény feldolgozó értesít a bejövő hívásról, az OnCallID frissíti a hívószámot (ha elérhető).

2002. november 22.

A cég ismertetőt frissítettük, kibővítettük a gazdálkodást bemutató fejezettel.

2002. november 14.

A Windows telefónia adat-modem szolgáltatásához új Delphi komponens készült. Az SrTapi (v1.0) könyvtári modul a Joint Endeavour of Delphi Innovators (Project JEDI) interface moduljaira épült, a Windows 95 (és korábbi) operációs rendszert nem támogatja (TAPI v2.0 vagy újabb verziót igényel). A TTapiLineService az a nemlátható komponens, amely az adat-modem szolgáltatást kezeli, ennek DeviceByName property-je név szerint szolgáltatja a modem TTapiLineDevice objektumát, amellyel a hívószám tárcsázható. Sikeres modem-modem kapcsolat után a kommunikációs vonal hozzáférhető lesz bináris adatátvitelre. A v1.0 verzió csak kifelé irányuló hívást tesz lehetővé.

Letölthető a Soros32 (v1.7) frissítése. A TCustomCom32Port az OpenLine és CloseLine metódusokkal bővült a TAPI (Telephony API) támogatás végett. Bevezettük a Modem és a ModemHandshake property-ket. Az RtsCts, UserRts, ProtectaModem, Modem és ModemHandshake property-k egymás értékére is hatással vannak. A Parity és StopBits property értéke ellenőrizve van, szövegesen is kiolvashatóak az XxxAsString property-kkel.

2002. november 13.

HTML állományainkat az Axelero Adatparkról a Nextra szerverére költöztettük, így elhárult az akadály a honlap fejlesztése útjából. (Weblapjainkat Server Side Includes (SSI), más néven Server Parsed HTML (SPML) utasítások révén egységesítettük és egyben tömörítettük; nem használunk web publikációs eszközt, sem Microsoft FrontPage-et, sem mást. Az Axelero nem hajlandó ezt a szolgáltatást nyújtani, pénzért sem.)